Ukrašavanje dvorišta pejzažno

 Ukrašavanje  dvorišta pejzažno  mora biti plansko.

Najvažnija TRI koraka u izgradnji vašeg pejzažnog dvorišta po sledećem redosledu su:

  • postavljanje mreže protiv krtica,
  • postavljanje prostirke,
  • postavljanje graničnika za travu.

 

Koja je uloga mreže protiv krtica?

Dizajniran je za zaštitu od krtica, voluharica i drugih štetočina. Mreža ojačava i stabilizuje površinu tla, što daje odlične rezultate pri kreiranju travnjaka i cvetnih leja. Postavite (protiv krtica) polipropilensku mrežu horizontalno, 10/15 cm ispod zemlje, pre nego što napravite svoju parcelu ili baštu. Super snažna braon mreža protiv krtica i ptica koja se nudi u našoj prodavnici napravljena je od laganog BOPP (dvostruko orijentisanog polipropilena) materijala. U ponudi su sledeća pakovanja 2m/200m sa oknima 16mmx16mm, 2m/200m sa oknima 18mmx18mm i 2m/25m sa oknima 18mmx18mm.

Koja je uloga prostirke?

Prostirka za malčiranje zemljišta je najbolja metoda bez prskanja za uklanjanje korova uz poboljšanje uslova vegetacije biljaka. Netkani agrotekstil protiv korova ima široku primenu – njegova zaštitna svojstva mogu se koristiti u uzgoju: povrća, voća i ukrasnog žbunja i cveća. Najveća doza koncentrata stabilizatora protiv UV zraka produžava radni vek i produžava radni vek proizvoda. 

Koja je uloga graničnika?

Graničnik za travu služi za odvajanje trave od korova ili kamene površine. Upotrebom graničnika pravite pejzažne oblike trave kako vi želite. Kvalitetan graničnik za travnjak je napravljen od savitljive jake plastike lako se montira i oblikuje po željenom pravcu. Istaknite detalje i napravite promene u svom vrtu. Donja površina ima otvore kroz koje se pričvršćuje za podlogu a bočna strana pravi granicu između pokrivki i travnjaka. Pravi uglovi, vijugave forme, polulukovi ili krugovi su oblici koji se lako formiraju ovim graničnicima i daju trajnu i sigurnu funkciju.

Odličan predlog za održavanje dvorišta je odlaganje đubriva u komposter.

Kompletnu ponudu mreže protiv krtica i ptica, prostirki i graničnika imate na sledećim linkovima: MREŽA PROTIV KRTICA I PTICA https://unijaplast.com/product-category/bastenski-program/mreza-protiv-krtica/ PROSTIRKE https://unijaplast.com/product-category/bastenski-program/prostirke-pp-agrotekstil/ GRANIČNICI ZA TRAVU https://unijaplast.com/product-category/bastenski-program/granicnici-za-travu/

Ostavite odgovor