OLUCI PLASTIČNI KANION

Narednih nekoliko redova posvetićemo kratkom opisu oluka plastičnih (PVC) uopšteno a ne samo o olucima iz prodajne ponude Unijaplast-a.

Oluci plastični (PVC) Kanion su od renomiranog proizvođača Wavin. Kanion oluci u prodajnoj ponudi Unijaplast-a su u braon boji i okruglog oblika

 

PET DOBRIH RAZLOGA DA IZABERETE OLUKE PLASTIČNE

Kada je u pitanju zaštita zgrade od štetnog dejstva kišnice. Isplati se planu izgradnje ili pak naknadno kao prioritet staviti postavljanje oluka plastičnih (PVC).

Loše izabrani oluci mogu dovesti do skupih i teško otklonivih problema koji se kreću od nasumičnog nakupljanja vode i pojavljivanja buđi, do ozbiljnijih opasnosti kao što je prodiranje vode u potkrovlje i vanjske zidove i pomeranja u tlu koje mogu uzrokovati pukotine u temeljima.

Kvalitetan, pravilno postavljen oluk za kišu dramatično će smanjiti šanse da se desi bilo šta od gore navedenog i takođe može sprečiti propadanje ivice krova i fasade.

Sistemi oluka dolaze u nekoliko različitih stilova, a tri najčešća su čelik, liveno gvožđe i PVC. Dok oluci od čelika i livenog gvožđa imaju svoje jedinstvene prednosti, a to su izdržljivost i sposobnost da dobro podnesu temperaturne promene, kvalitet PVC oluka je poslednjih decenija postao istaknutiji u zemlji i na komercijalnoj strani.

Plastični oluci su veoma praktično rešenje za oluke kako za nove gradnje, tako i za rekonstrukciju i popravke oluka sa niskom cenom i visokom dostupnošću.

U ovom blogu ćemo pogledati zašto su oluci plastični postali izbor broj jedan za sakupljanje odvodne vode i zaštitu domova.

 

KUPI PLASTIČNE OLUKE

 

 

TEŽINA I IZGLED

Možda najveća prednost plastičnih oluka je njihova lagana priroda. PVC oluci teže mnogo manje od metalnih sistema. Što je ogroman bonus za krovopokrivače i građevinare kada pomeraju proizvod po gradilištu i gore-dole po merdevinama/skelama.

Lakši proizvod dovodi ne samo do brže ugradnje, već i do bezbednijeg montiranja. Što je dobra vest za krovopokrivače i klijente. Lakše opterećenje je takođe dobro za ugljenični otisak PVC oluka, jer je potrebno manje prostora i podrške u tranzitu.

Lagani plastični oluci takođe čine „uradi sam“ mnogo izvodljivijim. Međutim, postavljanje oluka i dalje treba da izvode samo oni koji su dovoljno iskusni i kompetentni.

 

PRISTUPAČNOST KROVNIH OLUKA

Bilo da je to uradi sam ili profesionalno instaliran, uštede će već biti napravljene odabirom oluka plastičnih (PVC) umesto metalnih alternativa.

Generalno, PVC oluci za kišu su znatno jeftiniji od livenog gvožđa i aluminijuma uprkos tome što nude isti nivo izvanredne zaštite od kišnice.

Delimično je ova pristupačnost pomogla da upotreba plastičnih oluka postane toliko raširena širom Evrope samim tim i Srbije.

 

IZDRŽLJIV I JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

PVC oluci su napravljeni od oblikovane plastike tako da su prirodno veoma jaki. PVC ima visoku otpornost na habanje i zbog toga se koristi u celom domu, kao što su vrata i prozori.

Oluci plastični takođe pokazuju manje ogrebotina, udubljenja i fleka na svojoj površini u poređenju sa metalnim. Što im pomaže da zadrži svoj originalni izgled dugi niz godina. Neće ni zarđati tokom vremena, što je mana koja se ponekad pojavljuje na sistemima od livenog gvožđa.

Jedna oblast u kojoj plastični oluci ne mogu da se podudaraju sa sistemima od livenog gvožđa i aluminijuma je dugovečnost. PVC oluci za kuću ponekad mogu postati lomljivi zbog godina izlaganja UV svetlu. PVC je, međutim, veoma otporan na vodu i neće se smrzavati ili korodirati tokom vremena.

Sve u svemu, PVC oluci bi trebalo da traju nekoliko decenija ako se o njima pravilno brine. Što se tiče održavanja, uklanjanje lišća i ostataka, a zatim ispiranje oluka dva puta godišnje bi trebalo da bude sve što je potrebno.

 

VEĆA FLEKSIBILNOST

Hemijska struktura PVC-a omogućava da se plastični oluci mogu napraviti u bilo kojoj veličini ili obliku, sa tri najčešća dizajna okruglog, kvadratnog i dubokog stila. To takođe znači da nije potrebno farbanje.

Pored oblika, oluci plastični Kanion takođe nude veću raznolikost u bojama, omogućavajući vlasnicima da efikasnije i kreativnije usklade svoje oluke sa eksterijerom svog imanja.

Smeđi oluci, sivi oluci, crni oluci i beli oluci su samo neke od opcija koje Kanion nudi.

Wavin proizvodi sve svoje oluke tako da liče na klasični izgled oluka od livenog gvožđa – i dalje preferirani izbor za mnoge. Kombinuje ovaj popularni izgled sa laganim kvalitetima i pristupačnošću PVC-a.

 

DOSTUPAN I JEDNOSTAVAN ZA INSTALACIJU

Još jedna prednost ugradnje PVC oluka je široka, jeftina dostupnost njegovih delova. Plastične delove oluka i rezervne delove je generalno mnogo lakše nabaviti od alternativnih sistema oluka i obično ih je lakše ugraditi.

Svi delovi PVC sistema, uključujući odvodne cevi, uglove, nosače oluka i pričvršćivače oluka, jednostavno se spajaju na spojevima.

Oluci, odvodne cevi, nosači, kolektori, lukovi, račve tj.ceo sistem oluka možete kupiti u Unijaplast-u na adresi Bore Stankovića 3 Novi Sad  ili u našoj online prodavnici.

 

Da bi ste završili montiranje Kanion sistema potreban vam ja olučnjak iz naše ponude.

Video je u vlasništvu YouTube kanala Grupa PSB

 

Ostavite odgovor