Folija PE UV domaća

  320.00 рсд350.00 рсд

  Pe UV stabilizirana folija debljine 150 mikrona dostupna je u sledećim širinama:

  • 6000MM,
  • 8000MM,
  • 8500MM i
  • 9000MM.

   

  Cena je izražena po kilgoramu (kg). U jednom kilogramu ima cca 6,5m2.

  Pažljiva selekcija UV stabilizatora povećava vek trajanja folija i daje dopunsku UV zaštitu protiv loših klimatskih uslova, smanjuje gubitke toplote iz plastenika i obezbeđuje visoku propustljivost svetla što omogućuje pravilan rast biljaka. Koristi se u poljoprivredi i industriji.

  Opis

  Folija PE UV domaća napravljena je od izdržljivog polietilena niske gustine. Vrhunska jasnoća, snaga i žilavost, otporan na vremenske uslove i kidanje. Obezbeđuje veći prenos svetlosti za fotosintezu biljaka. Čvrsti polietilen se lako rasklapa i traje dugo. Otporan na UV zračenje za produženo izlaganje suncu i stvara optimalno okruženje u stakleniku. Zaštitite biljke i useve od lošeg vremena i uživajte u dužim sezonama rasta. Očistite film sapunom i vodom da biste produžili vek trajanja filma. Rešenje uzgajivača stvara optimalno okruženje za cveće i ukrasno bilje.

  Folija PE UV domaća za plastenike su specijalni materijali koji se proizvode od kopolimera etilen i vinil-acetata – EVA, a osnovna namena im je pokrivanje plastenika.

  OSOBINE

  Najznačajnije funkcionalne osobine koje treba da poseduju su:

  • elastičnost i dobra otpornost na cepanje, istezanje i perforaciju (bušenje)
  • transparentnost (prozornost) za sunčeve zrake, posebno u vidljivom spektru, a naročito za zrake u tkz. SFA (Spektar Fotosintetske Aktivnosti) npr. 400-700nm.
  • sposobnost zadržavanja toplote unutar plastenika tokom noći
  • pripadajući rok trajanja (1-3 sezone) mehaničkih karakteristika i transparentnosti.

   

  UV STABILIZACIJA

  UV stabilizirana folija širine 6000MM,8000MM,8500MM i 9000MM. Pažljiva selekcija UV stabilizatora povećava vek trajanja folija i daje dopunsku UV zaštitu protiv loših klimatskih uslova. Smanjuje gubitke toplote iz plastenika i obezbeđuje visoku propustljivost svetla što omogućuje pravilan rast biljaka. Koristi se u poljoprivredi i industriji

  Ranim filmovima je nedostajala izdržljivost i morali su da se menjaju svake godine. Nisu izdržali habanje konstrukcije i vremenske prilike.Takođe su imali kratak život zbog propadanja od ultraljubičastih zraka sunca. Većina polietilenskih folija se proizvodi kao koekstruzija od tri sloja sa različitim polimerima i aditivima. Svaki od njih doprinosi kvalitetu filma i poboljšava njegove performanse.

   

  ŽIVOTNI VEK

  Vek trajanja polietilenskih folija je ograničen zbog procesa degradacije izazvanih sunčevom svetlošću i toplotom.Dobar je izbor za sezonske plastenike, objekte za zimovanje i visoke tunele.Izbegavajte građevinske materijale koji imaju manju čvrstoću.

   

   

   

  Dodatne informacije

  ŠIRINA/DEBLJINA:

  6m/150mic, 8m/150mic, 8.5m/150mic, 9m/150mic

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …