Kritis folije za plastenike UV + AD

  570.00 рсд640.00 рсд

  Cena je izražena po kilogramu (kg).

  U ponudi imamo sledeće širine:

  • 8m/150mic (6.5 m2/kg)   570,00 rsd/kg
  • 10m/150mic (6.5 m2/kg) 570,00 rsd/kg
  • 12m/150mic (6.5 m2/kg) 570,00 rsd/kg
  • 13m/150mic (6.5 m2/kg) 570,00 rsd/kg
  • 14m/180mic (5.5 m2/kg) 640,00rsd/kg

   

  Direktno sa džambo rolne namotavamo na hilznu kako bi ste sigurno i bez oštećenja dopremili do vas. (naplaćuje se u zavisnosti od širine hilzne). Dobijate uputstvo za montiranje kako bi folija imala predviđeni vek trajanja a to je u proseku ŠEST i  više godina ukoliko se montira po uputstvu. KRITIIS® folije za plastenike kombinuju dug životni vek, superiornu snagu i visoku propustljivost svetlosti sa drugim, opcionim, karakteristikama koje transformišu film u aktivnog doprinosioca zaštiti, rastu i produktivnosti biljaka.

  Za montiranje folije preporučuje se korišćenje kopči za plastenik za optimalnu postavku. Kopče za plastenik možete kupiti u Unijaplast web shopu, kao i selotejp trake za reparaciju plasteničke folije.

  Dobijate i PISANU GARANCIJU 2 godine uz fiskalni račun. VEK TRAJANJA 6 GODINA I VIŠE!!!

  Opis

  Kritis folije za plastenike UV + AD 150mic/180mic

  Kritis folije za plastenike UV + AD 150mic/180mic kombinuju dug životni vek, superiornu snagu i visoku propustljivost svetlosti. Osim toga, nude i niz dodatnih karakteristika koje doprinose zaštiti, rastu i produktivnosti biljaka.

  Termički efekat Kritis folije za plastenike UV + AD 150mic/180mic

  Kritis folije za plastenike UV + AD sadrže EVA i infracrvene aditive koji apsorbuju infracrveno zračenje i smanjuju gubitke toplote tokom noći. Prednosti termičkih filmova uključuju zaštitu od mraza i niskih temperatura. Lakši pad temperature i više noćne temperature, smanjenu potrošnju energije za grejanje, veći prinos useva, raniju berbu i bolji kvalitet useva.

  Difuzija svetlosti

  Svetlost od sunca koja prolazi kroz film staklenika deli se na direktnu i difuznu. Difuzija svetlosti smanjuje senke. Obezbeđuje ravnomerniju distribuciju svetlosti u stakleniku, dopire do nižih delova biljaka. Sprečava opekotine i pruža umeren efekat hlađenja. Difuzija svetlosti je posebno korisna kod prolećnih i letnjih useva i u područjima sa jakom sunčevom svetlošću.

  Antikapajući efekat

  Kapljice koje se formiraju na unutrašnjoj površini folija staklenika usled kondenzacije vode mogu negativno uticati na kvalitet i rast biljaka. Kritis folije protiv kapanja eliminišu kapljice i umesto toga formiraju neprekidni tanak sloj vode koji teče niz strane. Kada se pravilno koriste, nude sledeće prednosti: više svetla u stakleniku, veći prinosi useva, ranija berba, bolji kvalitet useva, manje bolesti, smanjena potreba za pesticidima.

  Efekat protiv magle

  Kako bi omogućila upotrebu Kritis folija za plastenike UV + AD 150mic/180mic protiv kapanja bez straha od magle koja se ponekad stvara tokom zalaska sunca i svitanja, PLASTIKA KRITIS je razvila folije protiv kapanja sa posebnim anti-maglenim funkcijama koje smanjuju stvaranje magle.

  Efekti hlađenja

  U mnogim delovima sveta raste potreba za folijama koje smanjuju prekomernu toplotu tokom dana i održavaju hladnije okruženje u stakleniku. PLASTIKA KRITIS nudi posebne vrste filmova, kao što su „srebrni“ filmovi sa dvostrukim efektom koji reflektuju NIR zračenje i smanjuju toplotu u stakleniku tokom dana. Takođe, postoje filmovi sa visokom difuzijom i filmovi selektivne interferencije sa pigmentima na bazi bisera.

  Kontrola bolesti

  PLASTIKA KRITIS je razvila niz specijalnih filmova za kontrolu bolesti, koji efikasno doprinose integrisanom upravljanju štetočinama i pomažu u smanjenju upotrebe pesticida. Posebno se ističu folije za UV-blokiranje, koje smanjuju populaciju štetočina i kontroliraju širenje određenih bolesti.

  Fotoselektivni efekat

  PLASTIKA KRITIS nudi niz specijalnih filmova koji sadrže odabrane aditive i pigmente za modifikovanje svetlosnog spektra koji ulazi u staklenik. Ovi filmovi menjaju ponašanje biljaka, podstičući rast, povećavajući prinos i izazivajući različite morfološke promene u biljkama.

  Životni vek

  Životni vek Kritis folija za plastenike zavisi od kvaliteta i tehničkih karakteristika filma i od uslova korišćenja. PLASTIKA KRITIS nudi folije sa životnim vekom do 5 sezona, koje sadrže specijalne kombinacije UV-stabilizatora i antioksidanata koji ih štite od štetnog dejstva UV svetlosti i toplote.

  Vrhunska snaga

  Iskustvo PLASTIKA KRITIS i pažljiv odabir sirovina, uslova obrade i postupaka kontrole kvaliteta obezbeđuju filmovima odličnu mehaničku čvrstoću. PLASTIKA KRITIS je predstavila novu generaciju super čvrstih folija koristeći posebne polimere visoke čvrstoće, koje nude dodatnu sigurnost u oblastima sa veoma jakim vetrovima.

  Prenos svetlosti

  Visoka transmisija svetlosti je apsolutno neophodna za rast biljaka. Iskustvo u proizvodnji, kvalitet opreme i izbor materijala, osiguravaju da PLASTIKA KRITIS folije imaju maksimalnu propustljivost svetlosti.

  Kritis folije za plastenike UV + AD

  Zračenje ispod 400 nm naziva se ultraljubičasto (UV). On je nevidljiv ljudskom oku i biljke ga ne koriste za fotosintezu, ali je važan za fotomorfogenezu i za bojenje određenih plodova i cveća zbog svog uticaja na stvaranje antocijana. Posebno je neophodan za crvene salate i neke sorte ruža koje zahtevaju intenzivnu UV svetlost da bi razvile svoju karakterističnu boju. PLASTIKA KRITIS nudi “UV-Open” filmove koji omogućavaju da puni spektar UV-A i UV-B zračenja uđe u staklenik.

  Zaključak

  Kritis folije za plastenike su visokokvalitetne folije koje su idealne za različite uslove uzgoja biljaka. Pružaju dug životni vek, superiornu snagu i visoku propustljivost svetlosti, uz brojne dodatne karakteristike koje doprinose zaštiti, rastu i produktivnosti biljaka.

  Neophodni dodaci za montažu i održavanje plastenika

  Za montažu i održavanje plastenika, neophodni su određeni dodaci koji omogućavaju sigurnost i dugotrajnost strukture.

  Kopče za plastenik

  Kopče za plastenik su neophodne za čvrsto povezivanje i stabilnost konstrukcije. Ove kopče se mogu lako kupiti i koristiti za fiksiranje folije za plastenike, osiguravajući da se plastenik čvrsto drži i da folija ostane na mestu. Kopče za plastenike možete pogledati i poručiti putem ovog linka.

  Selotejp trake za reparaciju folije

  Selotejp trake su neophodne za brzu i efikasnu reparaciju plasteničke folije u slučaju oštećenja ili curenja. Ove trake se lako nalepljuju na foliju i obezbeđuju privremeno ili trajno rešenje problema, omogućavajući biljkama da i dalje budu zaštićene u optimalnim uslovima. Traku reparacionu možete pogledati i naručiti putem sledećeg linka.

  Prednosti uzgajanja povrća u plastenicima

  Uzgajanje povrća u plastenicima pruža mnoge prednosti koje poboljšavaju kvalitet i kvantitet prinosa, kao i održivost poljoprivredne proizvodnje.

  Produženje vegetacije i ranija berba

  Plastenici omogućavaju produženje vegetacije biljaka, što rezultira ranijom berbom i većim prinosima. Kontrolisani uslovi temperature, vlažnosti vazduha i svetlosti doprinose bržem rastu i boljem razvoju biljaka.

  Zaštita od nepovoljnih vremenskih uslova

  Plastenici pružaju zaštitu od jake kiše, grada, vetra i suše, što biljkama omogućava stabilniji rast i smanjuje stres.

  Kontrola štetočina i bolesti

  Kontrolisani uslovi u plastenicima omogućavaju bolju kontrolu štetočina i bolesti biljaka, smanjujući potrebu za upotrebom pesticida i herbicida.

  Efikasnija upotreba vode i hraniva

  Sistem navodnjavanja i primena đubriva mogu se optimizovati u plastenicima, što smanjuje potrošnju vode i povećava efikasnost hranjenja biljaka.

  Proizvodnja tokom cele godine

  Plastenici omogućavaju uzgajanje različitih vrsta povrća tokom cele godine, obezbeđujući stabilnost proizvodnje i profitabilnost.

  Održivost i ekološki otisak

  Upotreba plastenika doprinosi smanjenju ekološkog otiska poljoprivredne proizvodnje i proizvodnji zdravijih, ekološki prihvatljivih proizvoda.

  Kombinacija sa Kritis folijama za plastenike

  Kombinacija kvalitetnih plastenika sa specijalizovanim folijama kao što su Kritis folije za plastenike UV + AD 150mic/180mic idealan je izbor za modernog poljoprivrednika.

  Dodatne informacije

  ŠIRINA/DEBLJINA:

  8m/150mic, 10m/150mic, 12m/150mic, 13m/150mic, 14/180mic

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …