Mreža plastična za krastavce

  230.00 рсд1,610.00 рсд

  Krastavac se tradicionalno uzgajao „na zemlji“. Rezanje krastavaca omogućava značajno smanjenje: rizik od bolesti koje favorizuje vlažnost , ručni rad, brzina širenja virusa,mehaničko naprezanje, oštećenja zemljišta i štetočina.

  I povećanje od: optašivanja, vredne karakteristike žetve kao što su homogena boja i veća veličina, ukupna proizvodnja i proizvodnja zdravih proizvoda i ranija žetva.

   

  Opis

  Mreža plastična za krastavce će vam poboljšati prinose useva krastavaca i ostalih puzavica. Mreža sa rešetkama je idealna podrška za mnoge komercijalne useve. Kao što su patlidžani, paradajz, krastavci, grašak i vinove loze. Mreža plastična za krastavce povećava gustinu biljaka dok loza krastavca raste sama vertikalno, sa malo ili bez potrebe za ručnim podučavanjem.

  Smanjena intervencija rada za pričvršćivanje biljke na mrežu od kornišona u poređenju sa kanapom od rafije ili samostojećim stubom će takođe: 1) poboljšati fitosanitarne uslove jer biljka neće biti podložna mehaničkom stresu tokom vezivanja (stres koji smanjuje prinos biljke dok biljka pokušava da ponovo smesti svoje listove) i 2) smanji mehanički prenosive patogene (ruke radnika kao vektore) sa bolesnih biljaka na zdrave.

  Ovaj sistem za plastične rešetke krastavca odlično funkcioniše kako u staklenicima tako i na otvorenim poljima, jer prednosti prirode vitica krastavca da se pričvrsti na noseću mrežu, bilo horizontalne ili vertikalne niti mreže.

  Svaki put kada se biljkom rukuje, orezuje ili vezuje za sistem podrške, to će izazvati nekoliko dana stresa. Tokom ovog perioda prilagođavanja, umesto da hrani svoje plodove punom efikasnošću, biljka će slati svoje hranljive materije u lišće kako bi se mogla efikasno repozicionirati (postoje matematički modeli koji dokazuju efikasnost prirodnog poravnanja listova prema suncu ).

  Prilikom rezidbe i ručnog vođenja biljke povećavamo rizik od zaraze, posebno virusa, zbog rukovanja direktnog radnika, koji bi, ne znajući, mogli mehanički prenositi patogen sa biljke na biljku kao svaki štetni insekt.

  Uzgajajući vrstu odlučnih žbunastih biljaka, kao što su patlidžan, paradajz, čili i paprika, mnogi uzgajivači su odlučili da vode/poučavaju svoje biljke sa dva „zida“ mreže, po jedan sa svake strane brazde, stvarajući tako sistem rasta gde se grana biće podržani sami bez potrebe za ručnim podučavanjem. Sa ovim sistemom, donji niz donje mreže najbliže tlu na jednoj strani biljke se nežno vezuje (ostavljajući oko 4-10 cm, između dve mreže) sa najnižim koncem na drugoj strani (ovaj posao se obavlja kada je biljka visoka oko 40 cm,). Kako biljka raste, tako se i rastojanje između dva zida mreže povećava (30-60 cm) tako da će svaka viša grana biti poduprta najbližom mrežom i moći će dostići potpuni vegetativni razvoj.

   

   

  Dodatne informacije

  PAKOVANJA (ŠIRINA - DUŽINA):

  1.7m/5m, 1.7m/10m, 1.7m/50m

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …