Saksija 30l sa ručkama

  300.00 рсд

  Saksija 30l sa ručkama je izrađena od polietilena visoke gustine koji garantuje odlične osobine na izrazito niskim i jako visokim temperaturama. Saksija ne puca.

   

  Tehničke karakteristike:

  Sertifkat po standardu EN840.

  Dimenzije: Ø 40cm, ↕ 33cm

  Materijal: Polietilen (Polyethylene)

  Boja: Crna

   

   

  Opis

  Saksija 30l sa ručkama je izrađena od polietilena visoke gustine koji garantuje odlične osobine na izrazito niskim i jako visokim temperaturama.

  Sadnja četinara u saksiju ima toliko prednosti. Baštovan sa ograničenim prostorom može postaviti četinar u saksiji na terasu ili verandu i lako je ponuditi drvetu idealno tlo. Iako je teško uzgajati drvo pune veličine u saksiji, lako je kada koristite patuljaste četinare za saksije.

  Kada birate četinare u baštenskom centru, zapamtite da četinari uzgojeni u saksijama imaju tendenciju da rade bolje od četinara kupljenih kao biljke sa korenom. Potonji je uzgajan u zemlji i sadrži organizme u tlu koji mogu dovesti do problema u granicama malog kontejnera.

  Saksija mora biti dovoljno duboka i prostrana, kako bi sadnica u njoj što duže opstala, izbušena na dnu i dovoljno odignuta od tla ili podmetača, da bi voda nesmetano oticala. Dno saksije prekriva se krupnijim kamenom, a preko njega se stavlja tanji sloj sitnijeg šljunka. Zatim se dodaje zemlja, koja mora biti humusna, rastresita i vodopropustljiva i postavlja se sadnica. Potrebno je da sadnica bude ukopana, a zemlja oko nje dobro nabijena.

  Da bi se zasađen četinar pravilno razvijao, neophodno ga je svake druge ili treće godine presaditi u veću posudu ili mu makar zameniti zemlju i skratiti žile. Zasađena biljka se postavlja na sunčano ili mesto sa delimičnim hladom, zaklonjeno od vetra.

  Koristite kombinaciju mešavine na bazi zemlje i oštrog peska (odnos 3:1½ ili 3:2) za dobru drenažu. Nežno olabavite koren četinara ručnom viljuškom ili prstima. Dodajte ostatak mešavine zemlje u posudu i dobro zalijte biljku. Dodajte sloj sitnog šljunka ili malča da sprečite isparavanje vode.

  Saksija 30l sa ručkama je izuzetno izdržljiva i otporna na bilo koji oblik fizičke sile ili udara.

   

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …