Kapljač clicktif

  54.00 рсд

  Kapljač clicktif ima sledeće tehničke karakteristike:

  Nazivni protok: 2 l/h – 4l/h

  Opseg regulacionog pritiska: 0,5-4,0 bara

  Veoma nizak CV

  Minimalni preporučeni radni pritisak 1,0 Bar

  Bez curenja (CNL): – Pritisak otvaranja: 8,0 m – Pritisak zatvaranja: 3,0 m

  Preporuka za filtriranje: 130 mikrona (120 mesh)

  Opis

  Kapljač clicktif  se koristi u sistemima navodnjavanja kap po kap. Najčešće navodnjavanje putem kapljača clicktif je u plastenicima, rasadnicima, voćnjacima, vinogradima, pejzažima i baštenskim parcelama. Kapljač clicktif omogućuje pulsno navodnjavanje i navodnjavanje u uslovima bez zemlje. Kapljačem clicktif se sprečava višak drenaže na niskim mestima.

  Uključuje kapanje vode na tlo veoma malim brzinama iz sistema plastičnih cevi malog prečnika opremljenih otvorima koji se nazivaju emiteri ili kapaljke. Voda se nanosi blizu biljaka tako da se navlaži samo deo zemljišta u kome raste koren. Za razliku od površinskog i prskalica koje podrazumeva vlaženje celog zemljišnog profila. Kod vode za navodnjavanje kap po kap primena je češća (obično na 1-3 dana) nego kod drugih metoda i to obezbeđuje veoma povoljan visok nivo vlage u zemljištu u kome biljke mogu da cvetaju.

  Navodnjavanje kap po kap je najpogodnije za  useve (povrće, meko voće), drveće i vinovu lozu gde se za svaku biljku može obezbediti jedan ili više emitera. Generalno, razmatraju se samo usevi visoke vrednosti zbog visokih kapitalnih troškova ugradnje sistema kap po kap. Prilagodljivo je bilo kom obradivom nagibu. Obično bi usev bio zasađen duž konturnih linija, a cevi za dovod vode (bočne) bi takođe bile položene duž konture. Ovo se radi kako bi se minimizirale promene u pražnjenju emitera kao rezultat promena nadmorske visine zemljišta.

  Dodatne informacije

  PROTOK L/H:

  2 L/H, 4 L/H

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …