Venturi cev 3/4″

  1,785.00 рсд

  Venturi cev 3/4″ ima sledeće tehničke karakteristike:

  • minimalni protok vode 15 l/min kroz sistem za navodnjavanje
  • maximalni protok vode 70 l/min kroz sistem za navodnjavanje
  • odgovarajući pritisak do 2 bara
  • UV stabilan

   

  Venturi cev 3/4″ koristi se u fertirigaciji odnosno ubacivanje vodotopivih đubriva u sistem za navodnjavanje. Konekcija vn navoj 3/4″.

  Opis

  Venturi cev 3/4″ koristi se u fertirigaciji odnosno ubacivanje vodotopivih đubriva u sistem za navodnjavanje. Konekcija vn navoj 3/4″.

  U dinamici neviscidne tečnosti. Brzina nestišljivog fluida mora da raste dok prolazi kroz suženje u skladu sa principom kontinuiteta mase. Dok se njegov statički pritisak mora smanjivati u skladu sa principom očuvanja mehaničke energije (Bernoulijev princip). Dakle, svaki dobitak u kinetičkoj energiji koju tečnost može da postigne svojom povećanom brzinom kroz suženje je uravnotežen padom pritiska.

  Merenjem pritiska može se odrediti brzina protoka, kao kod različitih uređaja za merenje protoka kao što su Venturi merači, Venturi mlaznice i otvorne ploče.

  Najjednostavniji aparat je cevasta postavka poznata kao Venturijeva cev ili jednostavno Venturijev komplet. Tečnost teče kroz dužinu cevi različitog prečnika. Da bi se izbegao preveliki aerodinamički otpor, Venturi cev obično ima ulazni konus od 30 stepeni i izlazni konus od 5 stepeni.

  Venturi cevi se često koriste u procesima gde trajni gubitak pritiska nije tolerantan i gde je potrebna maksimalna preciznost u slučaju visoko viskoznih tečnosti. I Venturi cevi i otvorne cevi se koriste u industrijskim aplikacijama i u naučnim laboratorijama za merenje protoka tečnosti.

  Venturi se takođe može koristiti za mešanje tečnosti sa gasom. Ako pumpa gura tečnost kroz cev spojenu na sistem koji se sastoji od Venturijevog ventila da poveća brzinu tečnosti (prečnik se smanjuje), kratak komad cevi sa malom rupom u njemu, i poslednji Venturi koji smanjuje brzinu (tako da cev ponovo postaje šira), gas će biti usisan kroz mali otvor zbog promena pritiska.

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …