Pumpa centrifugalna CPm100 PEDROLLO

  15,290.00 рсд

  Performanse:

  • Q MAX ( h/l ) – 3600
  • H max ( m ) – 15
  • Snaga kW – 0,25
  • Ulaz/ Izlaz – 1″-1″

   

  Tehničke karakteristike:

  • Vrsta tečnosti: Čista voda
  • Upotreba: domaća, civilna
  • Primene: sistemi vodosnabdevanja, sistemi klimatizacije, sistemi pod pritiskom, sistemi za hlađenje, pumpe za navodnjavanje, transfer tečnosti
  • Tipologija: površina
  • Opseg performansi: Protok do 160 l/min (9,6 m³/h) Visina do 56 m
  • Ograničenje aplikacije: Temperatura tečnosti od -10 °C do +90 °C Temperatura okoline do +40 °C Manometrijski usisni podizač do 7 m
  • Maks. radni pritisak: – 6 bara za CP 100

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Opis

  Pumpa centrifugalna CPm100 PEDROLLO je pogodna za upotrebu sa čistom vodom i tečnostima koje nisu hemijski agresivne prema materijalima od kojih je pumpa napravljena. Kao rezultat njihove pouzdanosti i činjenice da su jednostavne za upotrebu. Ove pumpe se široko koriste u kućnim i civilnim aplikacijama kao što je distribucija vode u kombinaciji sa malim i srednjim setovima za pritisak. Za prenošenje tečnosti i za navodnjavanje, bašte i parcele. Pumpa treba da bude instalirana u zatvorenom okruženju, ili barem zaštićena od loših vremenskih uslova.

  Centrifugalne pumpe se obično koriste za pumpanje vode, rastvarača, organskih materija, ulja, kiselina, baza i svih ‘tankih’ tečnosti u industrijskim, poljoprivrednim i domaćim primenama. U stvari, postoji dizajn centrifugalne pumpe pogodne za praktično svaku primenu koja uključuje tečnosti niskog viskoziteta.

  Pumpa centrifugalna CPm100 PEDROLLO je mehanički uređaj dizajniran da pomera tečnost pomoću prenosa rotacione energije sa jednog ili više pokretanih rotora. Koji se nazivaju radna kola. Tečnost ulazi u brzo rotirajuće radno kolo duž njegove ose i izbacuje se centrifugalnom silom duž njegovog obima kroz vrhove lopatica radnog kola. Delovanje radnog kola povećava brzinu i pritisak tečnosti i takođe ga usmerava ka izlazu pumpe. Kućište pumpe je specijalno dizajnirano da suzi tečnost iz ulaza pumpe. Usmeri je u radno kolo, a zatim uspori i kontroliše tečnost pre pražnjenja.

  Radno kolo je ključna komponenta centrifugalne pumpe. Sastoji se od niza zakrivljenih lopatica. Oni su obično u sendviču između dva diska (zatvoreno radno kolo). Za tečnosti sa uvučenim čvrstim materijama, poželjno je otvoreno ili poluotvoreno radno kolo (podržano jednim diskom).

  Tečnost ulazi u radno kolo na njegovoj osi i izlazi duž obima između lopatica. Radno kolo, na suprotnoj strani od oka, je povezano preko pogonskog vratila sa motorom i rotira se velikom brzinom. Rotaciono kretanje radnog kola ubrzava tečnost kroz lopatice radnog kola u kućište pumpe.

   

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …