Polagajuća folija (bez rupa)

  600.00 рсд9,000.00 рсд

  U ponudi imamo sledeća pakovanja (dimenzije):

  • 0.8m x 15mic x 1000m
  • 1m x 15mic x 50m
  • 1m x 15mic x 500m
  • 1m x 15mic x 1000m
  • 1.2m x 15mic x 1000m

   

  Crne malč folije onemogućavaju fotosintezu korova. Smanjićete korov bez upotrebe herbicida sa našim malč folijama. Koristi se kada se žele više temperature u zoni korena.

  Opis

  Polagajuća folija (bez rupa) nalazi se u širokoj ponudi folija Unijaplast-a.

  Polagajuća folija (bez rupa) ili malč folija sprečava isparavanje i obezbeđuju optimalnu vlažnost zemljišta što dovodi do efikasnijeg korišćenja raspoložive vode. Navodnjavanje kap po kap u kombinaciji sa plastičnim malčom smanjilo je potrošnju vode za red useva šest puta.

  Crne malč folije onemogućavaju fotosintezu korova. Smanjićete korov bez upotrebe herbicida sa našim malč folijama. Koristi se kada se žele više temperature u zoni korena.

  Planirajte unapred gustinu i raspored sadnje vaših biljaka i naručite jednu od naših perforiranih folija. Ovo će vas osloboditi mukotrpnog rada bušenja rupa na malč foliji i uštedeti vam malo vremena. Možete birati između 1 do 5 redova rupa (do 10 redova na presavijenim folijama) koje se mogu rasporediti u liniju ili cik-cak za povećanu gustinu sadnje.

  Malč film je skoro nepropustan za gasove. CO2 oslobođen iz zemlje usled razgradnje organskih materija kanališe se do perforacija na filmu napravljenom za sadnju i koncentriše se oko svake biljke. Ovo malo povećanje nivoa CO2 oko stomata lišća podstiče rast tako što povećava fotosintezu.

  Veća vlažnost povećava količinu rastvorenih hranljivih materija raspršenih u zoni korena. Zadržava toplotu u zemljištu tokom noći i obezbeđuje povoljne mikroklimatske uslove u zoni korena što rezultira povećanjem ranih i ukupnih prinosa useva.

  Sprečava rast korova i štiti biljku od kontakta sa zemljom koja štiti od prljavštine i vlage. Time se drastično smanjuje proces truljenja, a suvo okruženje je preventivno povezano sa bolestima i štetočinama, posebno kod useva koji leže na zemlji.

  PROVERENO + SIGURNO + KVALITETNO = UNIJAPLAST!!!

   

  Dodatne informacije

  PAKOVANJA:

  0.8m x 15mic x 1000m, 1m x 15mic x 50m, 1m x 15mic x 500m, 1m x 15mic x 1000m, 1.2m x 15mic x 1000m

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry