Pe folija 50 mic – 150 mic

  290.00 рсд375.00 рсд

  PE folija 50mic – 150mic ima sledeće tehničke karakteristike:

  • neprobojnost i čvrstina,

  • visoki sjaj,

  • štiti proizvod od prašine i mehaničkih oštećenja,

  • stvara vodonepropusnu barijeru i sprečava prodiranje mirisa,

  • termoskupljajuća je,

  • ima mogućnost ponovne upotrebe nakon reciklaže,

  • biorazgradive su.

  Opis

  Pe folija 50mic – 150mic  je bezbojna, bez mirisa i ukusa, ne sadrži toksične materije ili štetne sastojke. Inertnost PE folije je pogodna za pakovanje hrane, hemikalija, u trajnim građevinskim aplikacijama itd. Često može da poslužii i za zaštitu površina od prskanja i prljanja prilikom farbanja, krečenja ili lakiranja.

  PE folije u poljoprivredi se koriste za zaštitu useva, jer efikasno štite seme. Sprečavaju pojavu korova i insekata, ali i održavaju adekvatan stepen vlažnosti zemljišta na kome je određena kultura posađena.

  Polietilenske folije koriste se i u stolariji za zaštitu površina od prašine, vlage i piljevine. Rado se upotrebljavaju i u domaćinstvima za zaštitu nameštaja i stvari kada je to potrebno. Posebno je u poslednje vreme aktuelna kod prekrivanja i zaštite bazena preko zime.

  Polietilen se sastoji od nepolarnih, zasićenih ugljovodonika visoke molekulske težine. Zbog toga je njegovo hemijsko ponašanje slično parafinu. Pojedinačni makromolekuli nisu kovalentno povezani. Zbog svoje simetrične molekularne strukture, imaju tendenciju da kristalizuju; ukupan polietilen je delimično kristalan. Veća kristalnost povećava gustinu i mehaničku i hemijsku stabilnost.

  Polietilen skoro ne upija vodu; propustljivost gasa i vodene pare (samo polarni gasovi) je niža nego kod većine plastičnih masa. Kiseonik, ugljen-dioksid i arome, s druge strane, mogu lako da prođu. PE može postati krt kada je izložen sunčevoj svetlosti, čađa se obično koristi kao UV stabilizator.

  Polietilen je male čvrstoće, tvrdoće i krutosti, ali ima visoku duktilnost i čvrstoću na udar, kao i nisko trenje. Pokazuje snažno puzanje pod upornom silom, koja se može smanjiti dodavanjem kratkih vlakana. Oseća se voštano kada se dodirne.

  Komercijalna primenljivost polietilena je ograničena njegovom niskom tačkom topljenja u poređenju sa drugim termoplastima. Za uobičajene komercijalne vrste polietilena srednje i visoke gustine, tačka topljenja je tipično u opsegu od 120 do 130 °C.

   

  Dodatne informacije

  Dimenzija

  4000 mm 150mic, 6000 mm 150mic, 8000 mm 150mic, 2000 mm 50mic, 4000mm 50mic, 6000mm 50mic, 8000mm 50mic

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …