Kapljač 4l/h NESTOS ZELENI

  16.00 рсд

  Kapljač 4l/h NESTOS ZELENI ima sledeće tehničke karakteristike:

  • optimalni radni pritisak: 1 bar
  • protok vode: 4 l/h
  • minimalna filtracija 120 mesh
  • za montažu koristi se bušač od 2.5 mm na tankozidnim PE cevima
  • UV stabilan

  Opis

  Kapljač 4l/h NESTOS ZELENI  je pogodan za navodnjavanje voćnjaka i žbunastih kultura na ravnom terenu. Cilindrični disk sa lavirintom nudi veliki stepen pouzdanosti, preciznosti i efikasnosti pri iskapavanju. Mogućnost demontaže kape kapljača za lako održavanje i čišćenje.

  Kapljač 4l/h NESTOS ZELENI   je najpogodniji za  useve (povrće, meko voće), drveće i vinovu lozu gde se za svaku biljku može obezbediti jedan ili više emitera. Generalno, razmatraju se samo usevi visoke vrednosti zbog visokih kapitalnih troškova ugradnje sistema kap po kap. Prilagodljivo je bilo kom obradivom nagibu. Obično bi usev bio zasađen duž konturnih linija, a cevi za dovod vode (bočne) bi takođe bile položene duž konture. Ovo se radi kako bi se minimizirale promene u pražnjenju emitera kao rezultat promena nadmorske visine zemljišta.

  Uključuje kapanje vode na tlo veoma malim brzinama iz sistema plastičnih cevi malog prečnika opremljenih otvorima koji se nazivaju emiteri ili kapaljke. Voda se nanosi blizu biljaka tako da se navlaži samo deo zemljišta u kome raste koren. Za razliku od površinskog i prskalica koje podrazumeva vlaženje celog zemljišnog profila. Kod vode za navodnjavanje kap po kap primena je češća (obično na 1-3 dana) nego kod drugih metoda i to obezbeđuje veoma povoljan visok nivo vlage u zemljištu u kome biljke mogu da cvetaju.

  Navodnjavanje ovog tipa je pogodno za većinu zemljišta. Na glinovitim zemljištima voda se mora nanositi polako kako bi se izbeglo oticanje i oticanje površinske vode. Na peskovitim zemljištima biće potrebne veće stope pražnjenja emitera da bi se obezbedilo adekvatno bočno vlaženje zemljišta.

  Voda se može nanositi često (po potrebi svaki dan) uz navodnjavanje kap po kap i to stvara veoma povoljne uslove za rast useva.

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …