Kapilari 0.8mmx80cm IRRIGA 100/1

  1,490.00 рсд

  Kapilari 0.8mmx80cm IRRIGA 100/1 ima sledeće tehničke karakteristike:

  • dužina kapilara: 0.8 m
  • prečnik kapilara: 0.8 mm
  • maksimalni radni pritisak: 0.5 bara
  • za montažu koristi se bušač od 2.2 mm na tankozidnim PE cevima
  • UV stabilan

  Opis

  Kapilari 0.8mmx80cm IRRIGA 100/1 su izgrađeni od kvalitetne polietilenske mase. Mali i konstantan prečnik duž kapilara osigurava ravnomerno iskapavanje pri odgovarajućem pritisku.

  Kapilari 0.8mmx80cm IRRIGA 100/1 su idealni za saksijsko cveće. Omogućuje efikasnu distribuciju vode na željeno mesto. Sam navoj na ulazu kapljača omogućava sigurnu i dobru vezu sa kapilarom.

  Kapilari 0.8mmx80cm IRRIGA 100/1 su oblik navodnjavanja kap po kap koja se ponekad naziva kapljičnim navodnjavanjem. Uključuje kapanje vode na tlo veoma malim brzinama iz sistema plastičnih cevi malog prečnika opremljenih otvorima koji se nazivaju emiteri ili kapaljke. Voda se nanosi blizu biljaka tako da se navlaži samo deo zemljišta u kome raste koren. Za razliku od površinskog i prskalica koje podrazumeva vlaženje celog zemljišnog profila. Kod vode za navodnjavanje kap po kap primena je češća (obično na 1-3 dana) nego kod drugih metoda i to obezbeđuje veoma povoljan visok nivo vlage u zemljištu u kome biljke mogu da cvetaju.

  Navodnjavanje kap po kap je najpogodnije za  useve (povrće, meko voće), drveće i vinovu lozu. Gde se za svaku biljku može obezbediti jedan ili više emitera. Generalno, razmatraju se samo usevi visoke vrednosti zbog visokih kapitalnih troškova ugradnje sistema kap po kap. Prilagodljivo je bilo kom obradivom nagibu. Obično bi usev bio zasađen duž konturnih linija, a cevi za dovod vode (bočne) bi takođe bile položene duž konture. Ovo se radi kako bi se minimizirale promene u pražnjenju emitera kao rezultat promena nadmorske visine zemljišta.

   

   

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …