Hidroforska posuda 24L

  3,480.00 рсд

  Hidroforska posuda 24 litara ima sledeće karakteristike:

  • Dužina: 483 mm
  • Visina: 305 mm
  • Težina:
  • Mak temp.: 100 `c
  • Maks. Pritisak: 10 bara
  • Fabrički pritisak: 15 bara
  • Konekcija: 1″
  • Pritisak predpunjenja: 1,5 bara

   

  Hidroforska posuda 24l je testirana i proverena u skladu sa važećim evropskim propisima.

  Kvalitetna hidroforska posuda koja ima membranu odobrenu za hranu koja odvaja vodu i vazduh unutar posude. Membrana je lako zamenljiva, što je veoma dobro.

   

  Opis

  Hidroforska posuda od 24 litara predstavlja efikasno rešenje za održavanje stabilnog pritiska u vodovodnom sistemu. Ovaj spremnik, sastavljen od rezervoara za vodu i komore sa stisnutim vazduhom, omogućava ravnomerno snabdevanje vodom čak i u uslovima promenljivog dotoka. Sa svojih 24 litara kapaciteta, ova hidroforska posuda je idealna za domaćinstva, industrijske i poljoprivredne aplikacije. Pomoću inteligentnog sistema održavanja pritiska, ova hidroforska posuda 24l (litara) predstavlja efikasno rešenje za održavanje stabilnog pritiska u vodovodnom sistemu.

  Smanjuje potrebu za čestim radom pumpi, pružajući konstantnu opskrbu vodom i poboljšavajući efikasnost celokupnog vodovodnog sistema.

   

  Instalacija

  Hidroforska posuda 24l jednostavno se instalira.

  Apsolutno je neophodno da se sistem ispere kako bi se uklonile sve nečistoće koje bi mogle oštetiti membranu pre puštanja posude u rad.

  Ako se posuda treba zameniti u postojećem sistemu, važno je započeti tako što ćete isključiti napajanje na kontrolnoj tabli pumpe i zatvoriti zaporni ventil ili isprazniti sistem.

  Proverite predpritisak u posudi pomoću odgovarajućeg testera vazdušnog pritiska? Pritisak mora biti 0,5 bara ispod pritiska uključivanja.

  Pritisak sistema se očitava na manometru, koji mora biti postavljen što bliže posudi.

  Slobodno koristite kompletan set ventila (naručuje se posebno) koji takođe uključuje sigurnosni ventil. Pritisak otvaranja sigurnosnog ventila mora biti maks. radni pritisak posude ili niži, ako je pritisak sistema niži.

  Zatvorite rupu slepim čepom ili alternativno ugradite manometar i/ili sigurnosni ventil.

   

  Pre puštanja u rad uradite sledeće:

  Pokrenite pumpu i napunite posudu sve dok prekidač pritiska automatski ne isključi pumpu.

  Više puta otvarajte i zatvarajte slavinu koja se nalazi najudaljenije od posude da biste uklonili vazduh iz cevi.

  Otvorite jednu ili više slavina da ispraznite posudu.

  Ako postoji pauza između pokretanja pumpe i pražnjenja posude, potrebno je povećati radni pritisak presostata ili smanjiti predpritisak.

  Kada su gore navedene tačke završene, sistem je spreman za puštanje u rad.

   

  Zamena membrane

  Isključite napajanje na kontrolnoj tabli pumpe i ispustite vodu iz sistema. Uklonite posudu iz sistema i odzračite pomoću ventila za predpritisak. Odvrnite zavrtnje i uklonite kontra prirubnicu.

  Odvrnite maticu koja se nalazi na drugoj strani rezervoara i drži je na mestu membrane.Uklonite staru membranu iz držača dijafragme.

  Ubacite držač u novu membranu i ubacite sve u rezervoar kroz otvor na prirubnici, izvucite držač membrane kroz otvor na vrhu posude i pričvrstite vrat membrane na prirubnicu. Ponovo postavite kontra prirubnicu pomoću vijaka. Zavrnite maticu nazad na drugu stranu rezervoara. Puno na vazduhu 1,5 bara.

   

  Karakteristike

  Hidroforska posuda 24l radi po istom principu kao i hidrofor, tj. rezervoar za vodu pod pritiskom koji služi kao rezervoar vode pod pritiskom na koji je priključena pumpa.

  Na ovaj način se stvara pritisak u vodovima za vodu koji će varirati između podešenog pritiska da bi se pumpa uključila i isključila. To znači da se pumpa ne pokreće svaki put kada se otvori slavina za vodu. Umesto toga, hidropresa ima gumenu membranu između vode i vazduha. U hidropresi, vazdušna strana membrane je „pretpresovana“. Hidroforska posuda je manjih dimenzija od hidrofora.

  Hidroforska posuda 24l je testirana i proverena u skladu sa važećim evropskim propisima.

  Unijaplast AGN DOO u svojoj ponudi ima hidroforske posude različitih zapremina. Pogledajte ponudu na našem sajtu.

   

   

  Dodatne informacije

  DIMENZIJE:

  Dužina: 483 mm Visina: 305 mm

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …