Folija PE UV domaća

383.00 рсд438.00 рсд

Pe UV stabilizirana folija debljine 150 mikrona dostupna je u sledećim širinama:

  • 6000MM,

  • 8000MM,

  • 8500MM i

  • 9000MM.

Cena je izražena po kilgoramu (kg).

U jednom kilogramu ima cca 6,5m2.

Pe UV stabilizirana folija:

Pažljiva selekcija UV stabilizatora povećava vek trajanja folija i daje dopunsku UV zaštitu protiv loših klimatskih uslova, smanjuje gubitke toplote iz plastenika i obezbeđuje visoku propustljivost svetla što omogućuje pravilan rast biljaka. Koristi se u poljoprivredi i industriji

Opis

DOMAĆA FOLIJA ZA PLASTENIKE

Napravljena je od izdržljivog polietilena niske gustine Vrhunska jasnoća, snaga i žilavost, otporan na vremenske uslove i kidanje Obezbeđuje veći prenos svetlosti za fotosintezu biljaka. Čvrsti polietilen se lako rasklapa i traje dugo. Otporan na UV zračenje za produženo izlaganje suncu i stvara optimalno okruženje u stakleniku. Zaštitite biljke i useve od lošeg vremena i uživajte u dužim sezonama rasta. Očistite film sapunom i vodom da biste produžili vek trajanja filma. Rešenje uzgajivača stvara optimalno okruženje za cveće i ukrasno bilje

Folije za plastenike su specijalni materijali koji se proizvode od kopolimera etilen i vinil-acetata – EVA, a osnovna namena im je pokrivanje plastenika.

OSOBINE

Najznačajnije funkcionalne osobine koje treba da poseduju su:

  • elastičnost i dobra otpornost na cepanje, istezanje i perforaciju (bušenje)
  • transparentnost (prozornost) za sunčeve zrake, posebno u vidljivom spektru, a naročito za zrake u tkz. SFA (Spektar Fotosintetske Aktivnosti) npr. 400-700nm.
  • sposobnost zadržavanja toplote unutar plastenika tokom noći
  • pripadajući rok trajanja (1-3 sezone) mehaničkih karakteristika i transparentnosti.

UV STABILIZACIJA

UV stabilizirana folija širine 6000MM,8000MM,8500MM i 9000MM. Pažljiva selekcija UV stabilizatora povećava vek trajanja folija i daje dopunsku UV zaštitu protiv loših klimatskih uslova, smanjuje gubitke toplote iz plastenika i obezbeđuje visoku propustljivost svetla što omogućuje pravilan rast biljaka. Koristi se u poljoprivredi i industriji

Od ranih 1960-ih, kada je polietilenska folija prvi put korišćena za pokrivanje staklenika sa drvenim okvirom, napravljena su mnoga poboljšanja. Ranim filmovima je nedostajala izdržljivost i morali su da se menjaju svake godine. Nisu izdržali habanje konstrukcije i vremenske prilike. Takođe su imali kratak život zbog propadanja od ultraljubičastih zraka sunca. Većina polietilenskih folija se proizvodi kao koekstruzija od tri sloja sa različitim polimerima i aditivima. Svaki od njih doprinosi kvalitetu filma i poboljšava njegove performanse. Sledeće sumira neke od karakteristika koje su vam potrebne za vaše useve.

ŽIVOTNI VEK

Vek trajanja polietilenskih folija je ograničen zbog procesa degradacije izazvanih sunčevom svetlošću i toplotom.Dobar je izbor za sezonske plastenike, objekte za zimovanje i visoke tunele. Izbegavajte građevinske materijale koji imaju manju čvrstoću.

Folije za plastenike su od početka našeg postojanja bile i ostale prioritet kao naš primarni artikal po kom smo postali prepoznatljivi.Sugerisanjem i savetovanjem korisnicima plastenička folija postala najprodavanija folija kod nas.

I sa PE UV folijama Unijaplast ostvaruje jedan od svojih prioriteta a to je kvalitetna i dugotrajna upotreba kupljenog artikla.

Dodatne informacije

ŠIRINA/DEBLJINA:

6m/150mic, 8m/150mic, 8.5m/150mic, 9m/150mic

Ime
E-pošta
Telefon
Enquiry

Možda će vam se svideti …