Nosač oluka metalni bočni FI130

  770.00 рсд

  Glavne prednosti Kanion sistema oluka:

  • oluci otporni na vremenske uslove i koroziju
  • sistem oluka održava visoku krutost tokom rada
  • ima čvrste veze
  • lako se sklapa
  • ima visoku hidrauličnu efikasnost
  • sistem oluka uključuje veliki broj okova i dodatnih elemenata za izbor
  • nije potrebno održavanje.

   

  Bočni nosač oluka metalni FI130 dizajniran je da se montira sa strane oluka, omogućavajući da oluci budu čvrsto pričvršćeni uz ivicu krova ili zida zgrade.

  Garancija na Kanion sisteme plastičnih oluka je 10 godina, vek trajanja 50 godina. Klikom na link OLUCI PLASTIČNI MONTAŽA UNIJAPLAST AGN DOO NOVI SAD. možete videti kako se montiraju oluci plastični. Kanion sistemi plastičnih oluka se savršeno spajaju uz Griffon gel i Griffon prajmer.

  Opis

  Nosač oluka metalni bočni FI130 – Ključna komponenta za efikasnu odvodnju kišnice

  Nosač oluka metalni bočni FI130 je metalni element koji se koristi za montiranje oluka na zgradu. Oluci služe za sakupljanje i odvođenje kišnice sa krova, a nosači oluka su ključni za njihovo pravilno pričvršćivanje i stabilnost.

  Osnovne karakteristike metalnih bočnih nosača oluka

  Bočni nosač oluka dizajniran je da se montira sa strane oluka, omogućavajući da oluci budu čvrsto pričvršćeni uz ivicu krova ili zida zgrade. Ovi nosači su obično izrađeni od čvrstih materijala kao što su čelik ili aluminijum, kako bi izdržali težinu oluka i vodu koja prolazi kroz njih. Osnovne karakteristike metalnih bočnih nosača oluka uključuju:

  1. Materijal: Čelik, aluminijum ili drugi metali otporni na koroziju.
  2. Oblik i veličina: Dizajnirani da odgovaraju specifičnim dimenzijama i profilima oluka.
  3. Metoda montaže: Obično se pričvršćuju vijcima ili ekserima na drvenu, metalnu ili zidanu podlogu.

   

  Upotreba bočnih nosača je ključna za dugotrajnost i efikasnost sistema za odvodnju kišnice, jer omogućavaju stabilno i sigurno postavljanje oluka.

  Prednosti nosača oluka metalnih bočnih i PVC oluka

  Nosač oluka metalni bočni FI130 i uopšteno oluci (PVC) dolaze u jednoj kontinuiranoj jedinici. Pošto su napravljeni od oblikovanog metala, nemaju šavove i ne trebaju farbu, pa je s vremenom manja šansa od korozije. Takođe je manja šansa za udubljenja, kao i fleke i ogrebotine na njihovoj površini u poređenju sa običnim metalnim.

  Fleksibilnost plastičnih oluka

  Plastika je fleksibilna. U poređenju sa nekim metalnim olucima, plastika ne gubi lako svoj oblik kada se savija. U stvari, nosač oluka metalni doprinosi još većoj stabilnosti plastičnih oluka. Metalni oluci, iako fleksibilni, imaju tendenciju da se izobliče nakon primene značajnog pritiska. Mnogo lakše se savijaju, uvijaju i udubljuju od plastičnih varijanti.

  Ekonomičnost i praktičnost PVC oluka

  PVC oluci su jeftiniji i praktičniji za ugradnju od metalnih oluka. Nosač plastičnog oluka metalni bočni se jednostavno instalira. Plastični (PVC) sistemi su jeftiniji po nominalnoj vrednosti, a pošto su lakši, možete ih instalirati ili zameniti bez potrebe da angažujete profesionalca za instalaciju kako samog sistema tako i nosača oluka metalnih bočnih. Plastika se lako menja. To je zato što je PVC u suštini oblikovana plastika, što njegov oblik i boju čini veoma prilagodljivim dizajnu vašeg doma.

  Hidraulička efikasnost plastičnih oluka

  Hidraulički kapacitet plastičnog oluka je određen prečnikom oluka, a ne odvodne cevi. Oluk plastični ima produbljen profil oluka i najdublji je plastični (PVC) oluk na tržištu. To garantuje povećanu hidrauličku efikasnost i sigurnost tokom velikih kiša, a takođe smanjuje broj odvodnih cevi, što utiče na estetiku objekta.

  Dugotrajnost i minimalno održavanje

  Nosač oluka metalni bočni FI130 je napravljen od masovno obojenog materijala uz upotrebu najkvalitetnijih stabilizatora i boja, što garantuje odsustvo korozije i održava ujednačenu boju svih elemenata godinama. Pored toga, plastični oluci ne zahtevaju održavanje!

  Ojačanje i zaštita od deformacija

  Spoljašnja i unutrašnja everzija metalnog bočnog nosača plastičnog oluka nisu slučajne. Daju četvorostruko ojačanje profila, koje se proteže po celoj dužini plastičnog (PVC) oluka, značajno ga učvršćujući i držeći horizontalno i vertikalno. To sprečava deformacije pod opterećenjem snega ili leda. Unutrašnji preklop dodatno sprečava prskanje vode na fasadu, štiteći zidove vaše kuće.

  Zaključak

  Nosač oluka metalni bočni FI130 predstavlja idealno rešenje za stabilnost i dugovečnost sistema za odvodnju kišnice. Kombinacija metalnih nosača i plastičnih oluka pruža najbolji balans između izdržljivosti, ekonomičnosti i estetske privlačnosti. Posetite naš web shop i pronađite savršene nosače i oluke za vaš dom, osiguravajući dugotrajnu zaštitu i efikasnost vašeg krova.

  Dugovečnost i Garancija

  Kanion sistemi plastičnih oluka dolaze sa garancijom od 10 godina, a njihov vek trajanja prelazi 50 godina. Ova izdržljivost osigurava da vaš sistem za odvodnjavanje ostane funkcionalan i pouzdan dugi niz godina bez potrebe za čestim zamenama ili popravkama.

  Dodatne informacije

  DIMENZIJA:

  PREČNIK: FI130

  Ime
  E-pošta
  Telefon
  Enquiry

  Možda će vam se svideti …